Натриевият бикарбонат е много по-известен още като сода за хляб.  Така

...
Натриевият бикарбонат е много по-известен още като сода за хляб.  Така
Коментари Харесай

Помислете за натриев бикарбонат за проблеми с храносмилането

Натриевият бикарбонат е доста по-известен още като сода за самун.  Така го знаят всички. Той има доста лечебни свойства и голям брой приложения в разнообразни области. И още едно преимущество, което изобщо не е за подценяване – на изцяло налична цена е, по джоба на всеки и го има във всеки дом.
Натриевият бикарбонат има над 150-годишна традиция и е скъп лечебен сътрудник в незабавните отделения и отделенията за интензивно лекуване, заради своята сигурност и експедитивност на деяние при здравословни и даже животозастрашаващи положения.  Препаратите, употребявани за избавяне на човешки живот без натриев бикарбонат, ще бъдат доста по-малко ефикасни.  Содата за самун е отлично средство и за битка със стомашните проблеми и храносмилането.
 Лесен и сполучлив метод да се отървете от неприятния мирис Лесен и сполучлив метод да се отървете от неприятния мирис
Oбикнoвeнaтa coдa зa самун мoжe дa имa тeрaпeвтични пoлзи зa някoи здрaвocлoвни прoблeмa, cпoрeд лeкaри във Вeликoбритaния. Бритaнcки e...
Натриевият бикарбонат от дълго време е ефикасен антиацид и обезпечава краткотрайно облекчение от болести, които засягат киселинно-алкалния баланс в стомаха. Содата за самун се създава от стомашни епителни кафези, които имат защитна функционалност. Натриевият бикарбонат е алкален (основен) и заради това обезврежда киселините, секретирани от клетките, които пазят стомашните стени. В резултат на този развой се образува вода и непрекъснатото доставяне със сода бикарбонат защищава стомаха от самото мелене и растежа на кисела среда. Лигавицата на стомаха съдържа 30 милиона жлези, които създават съдържащ киселина стомашен сок и натриев бикарбонат. Човешкият корем отделя най-малко един грам сода за самун на ден, което е 2-10% от оптималното равнище на секреция на киселина.
Еднократната приложимост на натриев бикарбонат носи облекчение на човек, измъчен от киселини.  Приеман през устата, той е ефикасен за вярната работа на храносмилателната система и метаболизма на човешкото тяло.
Вреден ли е натриевият бикарбонат?
Натриевият карбонат се разгражда до въглероден диоксид в тялото и се издишва. Следователно няма подозрение за вредността на E500 при потреблението му. Приеман в рационални количества  по време на бременност  (например за печене на домашни сладкиши, а не за всекидневно хранене на бисквитки) е безвреден.
 10 свойства на содата, за които даже не подозирате 10 свойства на содата, за които даже не подозирате
В съвсем всеки дом има пакетче сода за самун, позната още като натриев бикарбонат. До такава степен сме привикнали с този на ниска цена и наличен...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР